ЗАПАЗЕТЕ ЧАС!

Хиалурон в устните – какво трябва да знаете

Хиалурон в устните – какво трябва да знаете

*Статията е редактирана от дерматолог д-р Глория Димитрова

хиалурон в устните

Преди да си сложите хиалурон в устните!

Изпъкнали скули, обемни устни, изгладена кожа – някои си ги получават по рождение (не можем да им се сърдим), а други с малко помощ от страна на  дерматолога и поставяне на хиалурон в устните или на някое друго място по лицето. И ако гледайки любимия си телевизионен водещ или live от известен инфлуенсър не можете да отгатнете към коя от 2-те категории спадат- Еми, именно това е идеята на правилно поставения хиалуронов филър.

Поставянето на хиалурон филър е най-използваният метод за придаване на обем и оформяне на различни части на лицето през последните години(особено хиалурон в устните), най-вече поради факта, че процедурата е бърза, а ефектите мигновени. Методът е и един от най-безопасните- тук изхождаме от предпоставката, че сте направили своето проучване и се оставяте в ръцете на образован и доказан специалист.

В тази връзка, за да ви помогнем в частта с проучването, изготвихме тази статия за вас с информация относно нещата, които следва да знаете преди да пристъпите към поставянето на хиалурон в устните или което и да било друго място по вашето лице.

Разлика между хиалурон и ботокс?

За начало бихме искали да направим две основни разграничения, които понякога пораждат объркване у пациента и да изясним логиката зад  всяко едно от тях- става въпрос за разликата между хиалурон и ботокс.

Ботоксът е токсин, който предотвратява мускула да се съкращава- „парализира“ го-  и по този начин не му позволява да образува бръчки и линии.

Действието на Хиалурона е съвсем различнo. Неговата роля е да запълни загубения обем. С процеса на стареене количеството естествена хиалуронова киселина в тялото  става по-малко и в резултат кожата загрубява и губи еластичност. Чрез инжектирането на хиалурон изгубения обем се възстановява и се постига ефекта на изпъването, което изчиства линиите и бръчките. Поставянето на хиалурон в устните пък има за цел да придаде повече обемност.

Вижте повече за двете процедури

хиалурон                                            хиалурон в устните

Основни видове хиалуронови филъри

Сега след като изяснихме разликата, ще ви разкажем малко за основните видове хиалуронови пълнители:

перманентни – хиалурон в устните  те сa съставени от неразградими за организма вещества (най-често  силикон), което ги прави и постоянни. Това в същото време ги прави и по-опасни- имат повече странични ефекти и носят риск от злокачествени образования. Вече почти не се използват в естетичната дерматология.

колагенови стимулатори– разликата от хиалуроновите е че освен да запълнят бръчките по кожата, имат за цел да стимулират синтезът на естествен колаген. Формира се по-здрава съединителна тъкан, а кожата става по-плътна и стегната. Постигнатият резултат е по-дълготраен.

временни – най-използваните са тези базирани на хиалуронова киселина. Тя е основен компонент на редица органи в човешкото тяло, сред които и  нашата кожа. Основната й роля  е да бъде естествен хидрататор- тя поддържа обема на кожата благодарение на способността си да привлича и задържа водата в себе си. С времето процесът на стареене предизвиква намаляване на количеството й, спадане на обема и изникването на бръчки. Инжектирането на хиалурон има за цел да възстанови загубената хиалуронова киселина. И понеже тя е естествена част от нашия организъм, с времето тя се усвоява от него без да води до нежелани странични ефекти.

Защо поставянето на хиалурон в устните е предпочитан метод?

Основна причина това да е най-предпочитаният метод, е  че той позволява придаването на обем или премахване появата на бръчки само за няколко минути прекарани при доктора. Друго голямо предимство е голямата свобода за работа, която предоставят на дерматолога- в случай че обемът на устните ви не е достатъчен, не е проблем да се добави допълнително хиалурон, или пък ако са налице асиметрии, те лесно могат да бъдат поправени. В обратната хипотеза, ако полученият обем е повече от желаното или пък крайният резултат е незадоволителен- хиалуроновата киселина лесно може да бъде разградена чрез помощта на специален ензим и така да бъде премахната.

хиалурон в устните

От своя страна и хиалуроновите филъри (пълнители) се разделят на различни групи. В зависимост от типа ефект, който се цели; зоната където  се прилага и дълбочината на инжектиране- съществуват разлики в състава и структурата. Така например ако имаме нужда от леки корекции за някои фини линии бихме използвали пълнител с по-ниска плътност, обратното важи за случаите когато работим върху по обширна зона и имаме нужда от по-видим обем- например в скулите.

Най-важните неща, които да проучите, преди да си поставите хиалурон в устните!

Добре, сега след като сме наясно какви са различните видове пълнители и как те действат е време да акцентираме на следващия важен аспект във вашето проучване – това са марката на филърите и специалистът, който ви ги поставя. Сред най-известните марки  , за които вероятно сте чували са  Juvederm;  Restylane пък е друга утвърдена марка. Ние в МЦ SanaMedic залагаме на символa за безкомпромисно качество и непрестанни иновации в бюти индустрията – базираните в Швейцария Teoxane и техните продукти  Teosyal. Но на която и марка да решите да се доверите, най-важното на което следва да обърнете внимание е дали продуктът, който ви инжектират, е одобрен от ЕС и разполага със сертификат за безопасност. Това гарантира, че е произведен по патентована технология, бил е внимателно изследван и тестван дълги години преди да бъде пуснат на пазара. Това е нещо, с което не бива да допускате компромиси тъй като има пряко отношение към вашето здраве и неговата безопасност.хиалурон в устните варна

Колкото и да е безопасна една процедура, помнете че тя е толкова безопасна колкото е компетентен и този, който я извършва. Поставянето на хиалурон в устните следва да се извършва единствено от квалифициран специалист-дерматолог,  с достатъчно опит и който е сертифициран да работи с продуктите, които ви поставя. Подготвеният лекар познава анатомията на човешкото лице и разположението  на различните кръвоносните съдове по него, той знае и как да реагира при необходимост, за да бъдат предотвратени усложнения. Представете си последствията, ако процедурата се извършва от човек, който не познава всички специфики и рискове. Поставянето на хиалурон на необособени за целта места или още по-лошо от лица без необходимата експертиза излагат здравето ви на сериозна опасност. В крайна сметка красотата е преди всичко здраве, а то е на първо място.

Цена за поставяне на хиалурон в устните?

Няма да ви лъжем, инжектирането на хиалурон не е сред най-евтините естетични корекции, които може да си направите. Ако някой се опитва да ви убеди в обратното и да ви предложи прекалено ниски цени- то значи е прекалено хубаво, за да бъде истина. Цените варират според различни фактори, но основно правило е че цената на процедурата не бива да бъде под 400 лв. – това е минималната цена, за да може да разчитате на някакво качество. Наистина качественият хиалурон вече се движи в диапазона от 450 лв. и нагоре.

Боли ли и колко дълго продължава ефекта?

Поставянето на хиалурон в устните не се счита за болезнена процедура, в допълнение някои пълнители съдържат и съставката лидокаин, която тушира чувствителността при инжектиране. Също така зоната предварително се обезболява, чрез прилагането на анестик под формата на крем.

Продължителността на ефекта варира в границите между 4 месеца до не повече от 1 година– в зависимост от това как се грижите за себе си и колко бързо тялото ви ще резорбира хиалурона.

хиалурон в устните

Важно е да знаете и в кои случаи не бива да бъде поставян хиалурон в устните

-първото е наличието на алергии към хиалуроновата киселина

-наличието на херпеси и инфекции в третираната зона. Това повишава риска от разпространение при инжектиране. В такива случаи се изчаква те да отминат преди да се пристъпи към поставянето. Всеки етичен и опитен професионалист би отказал да ви постави хиалурон при такова състояние.

– при определени имунни заболявания. Затова винаги процедурата се предшества от консултация със специалист.

– при бременност или кърмене

Това са основните фактори, които трябва да вземете предвид, когато правите своя избор. Нашият личен съвет е да сте си „написали домашното“ и да отделите продължително време в проучване и проверка. Поставянето отнема минути, но резултат ще остане с вас с месеци.

Затова и философията на МЦ SanaMedic винаги е била „Вашето здраве и красота във фокуса на нашите усилия“. Защото смятаме, че безопасността идва на първо място.

хиалурон

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА ПРОФЕСИОНАЛНА КОНСУЛТАЦИЯ И ЛЕЧЕНИЕ.

тел. 052/608 313
моб. 0877 868 864

адрес: гр. Варна, ул. София № 5