ЗАПАЗЕТЕ ЧАС!

Ботокс

Какво е ботокс?

ботокс варна

Историята на ботокс датира от преди повече от 120 години. За първи път в края на 19 век от белгийски учен е била открита бактерията Clostridium botulinum, която е отговорна за  синтезирането на т.нар ботулинов токсин. Белгиецът е имал за задача да разкрие причините зад масово хранително натравяне от консумация на колбаси (инфекциозното заболяване „ботулизъм“). През 1920 учени от Калифорнийския университет правят първи опити да изолират ботулиновия токсин, което им отнема над 20 години. През 1970 започва използването му за лечение на кривогледство. По време на терапиите се установява, че токсинът също изглажда и бръчките в зоната между веждите.След като е била доказана неговата ефективност Американската Allergan лицензира лечението и брандира продукта си Ботокс.

Как работи Ботокс ?

ботокс цена варна

Всеки път, когато извършваме някакви движения с лицето си, нервите изпращат импулси към мускулите, които ги карат да се съкращават и отпускат, което ни позволява и да правим различните видове мимики. Поставянето на ботокс блокира предаването на нервните импулси към мускула, водейки до неговата трайна релаксация – т.е без да се съкращава. Така се предотвратява и образуването на гънки. Именно поради тази причина ботокс е ефективен в премахването на бръчки, образувани от движението на мускулите, но не и такива, които са резултат от отпускане на кожата. Може да се каже, че ботокс спира образуването на бръчки и предпазва от появата на нови. Логиката е ,че колкото по-малко мимики извършваме с лицето си, толкова по-гладко ще се запази то.

Приложение на Ботокс?

Ботулиновият токсин се използва в медицината за лекуване на мускулни крампи, кривогледство, обилно изпотяване (хиперхидроза) и други състояния свързани с невромускулната система, като продължават да се откриват нови полета за приложение.

ботокс варна

В естетичната медицина се използва за третиране на различни зони по лицето. Най-добри резултати поставянето на ботокс показва в горната част на лицето и по конкретно:

  • Хоризонтални линии по челото
  • „Гневни бръчки“ – намиращи се м/у веждите (глабелата)
  • Бръчки тип „пачи крак“ – отстрани на очите

Може да се използва и за повдигане на веждите, като се увеличи разстоянието между клепача и веждата. Това премахва умореният вид и кара лицето да изглежда по-свежо.

Как минава процедурата?

поставяне на ботокс

 

Поставянето на ботокс преминава бързо, за около 10-15 минути. В повечето случаи не е необходимо обезболяване на зоната, но по желание на пациента може да бъде приложен локален анестетичен крем. Първо се извършва внимателна дезинфекция на мястото, в което следва да се постави ботокс. След това с помощта на тънка игла се инжектират малки количества на точно определени места. Усещането по време на процедурата е за леко боцкане. Поради размерите на иглата чувството за дискомфорт е минимално. Предимството на терапията е, че можете да се върнете към нормалното си ежедневие веднага след това и не е необходимо да се възстановявате.

ботокс за коса варна

Преди процедурата всеки пациент в SanaMedic преминава задължителна консултация от специалист дерматолог, който да определи най-добрия подход или комбинация от методи за постигането на желания от вас резултат.  Проверява се за наличието на противопоказания и се отчитат индивидуалните черти на всеки човек, за да бъдат подсигурени здравето и безопасността.

Резултати и трайност на Ботокс ?

Първоначалното действие на ботокс може да бъде видяно в рамките на първите 3 дни след процедурата, като финалният резултат настъпва до около две седмици  след това. Средната продължителност на ефекта е около 3-4 месеца, особено когато се поставя ботокс за първи път. Обикновено при последващи процедури се наблюдава удължено действие – от 4 до 6 месеца. Определящо значение има скоростта, с която организмът ви разгражда ботулиновия токсин.

ботокс действиеботокс цена варна

 

Ключов фактор за постигането на максимално добри и безопасни резултати е да подберете внимателно специалистът, който ще ви поставя ботокс. Прецизното му инжектиране е изключително важно, за да бъдат избегнати евентуални странични ефекти и вреди за здравето. Също така продуктът, който ще ви бъде поставян следва да притежава сертификат за произход и качество.

ботокс цени варна

 

Всички наши продукти разполагат с европейски сертификат за качество и произход. А дерматолозите ни посещават множество обучения и конференции, постоянно надграждайки своята експертиза. Именно това гарантира високото качество на услугите, които Ви предлагаме.

БОТОКС ЦЕНИ:

 

ЕДИНИЦА – 12 – 14 лв.
ЦЯЛО ЧЕЛО – 400 – 450 лв. за една процедура
ЗОНА ОЧИ – 310 – 400 лв. за една процедура
ЦЯЛО ЛИЦЕ – 700 – 800 лв. за една процедура

Поставяне на Ботокс Варна

Често Задавани Въпроси

Грижа след поставяне на ботокс?

Не бива да стоите наведени в продължение на 4-5 часа след терапията. Не пипайте и не масажирайте третираните места, за да не разнесете ботокс по други части на лицето. Няколко дни следва да избягвате физическо натоварване и интензивна топлина(сауна, парна баня, солариум).

След каква възраст е подходяща терапията?

Обикновено нуждата се появява най-рано при хора над 28-30 години. Следва да се вземе впредвид, че инжектирането на ботулинов  токсин освен да изглажда бръчки има и за цел да предотвратява тяхното появяване. Горната граница е около 65 години. Тогава кожата става по отпусната и този тип терапия става неефикасна.

Напълно ли се заличават бръчките след поставяне на ботокс?

В случаите когато бръчките са повърхностни или с не много голяма дълбочина, ефектът е пълното им изпъване и заличаване. Когато бръчките са много дълбоки, трудно се постига стопроцентово изглаждане, но ефектът е значителен, правейки ги слабо забележими.

Преди процедурата?

Седмица преди терапията следва да се избягва употребата на аспирин, чесън, гинко билоба, продукти със съдържание на Витамин Е. Тъй като увеличават вероятността от хематоми след обождането. Също така 24 часа преди това следва да не се консумира алкохол.

Колко пъти мога да си инжектирам ботулинов токсин?

Няма ограничение колко пъти на година да бъде поставян. Важното правило е да се изчака пълното разграждане преди да бъде поставена нова доза ботокс. Така се избягва наслагването му у и създаването на т.нар „восъчен ефект“- неестествено изпънато и лъскаво лице.

Има ли противопоказания?

  • бременност и кърмене
  • някои сериозни неврологични заболявания
  • инфекции и инфекциозни заболявания
  • бактериални или вирусни инфекции в инжектираната област

Медицински център Варна МЦ SanaMedic ВАРНА