ЗАПАЗЕТЕ ЧАС!

ДЕРМАЛНИ ФИЛЪРИ

Поставяне на Филъри

филъри за устни варна

Поставянето на филъри е един от най-разпространените през последните години начини за коригиране и оформяне на различни зони от лицето. Това не е без основание, тъй като използването на им е към момента сред най-безболезнените, безопасни и ефикасни начини за моделиране на множество части по лицето. Не се изисква оперативна среда, процедурата отнема минути, резултатът е мигновен, а запълващото вещество (филър) се разгражда от организма във времето, което го прави безопасно.

Филъри- как действат?

Знаейки откъде произлиза думата ще получите и половината от отговора. Филър произлиза от английската дума „fill” (пълня, запълвам). Т.е главната цел е да запълва различни вдлъбнатини или празни пространства в кожата, като по този начин се постига нейното изпъване и заличаване на бръчките. Това далеч обаче не е единственото им приложение. Поставяне на филъри се използва също така и за моделиране контурите на лицето; попълване на белези от акне; коригиране формата на носа; увеличаване на обема в устните

филъри за устни цена

Видове филъри и кои да изберем?

Основното им деление е на такива, който се разграждат от организма (резорбация) и такива, които остават в него за постоянно. Постоянните  са съставени от синтетични материали, което увеличава риска от отхвърлянето им от организма.  Те носят по-голяма вероятност от инфекции и усложнения. Другата група филъри е на тези, които са съставени от биологични материали, които се резорбират от тялото с течение на времето. Това ги прави безопасни и широко приложими. Най-често са изградени на основата на хиалуронова киселина. Тя е естествено съдържаща се в кожата съставка, която отговаря за задържането на водата в нея. Тези филъри са най-безопасни и са препоръчителни пред останалите алтернативи, тъй като са напълно съвместими с клетките в тялото.

филъри за устни

Как протича процедурата

Независимо дали се поставят филъри за устни, за нос или под очите, пациентът задължително първо преминава консултация с дерматолог относно целения резултат, вида и необходимото количество продукт, който да се постави, като задължително се проверява и за наличие на някое от противопоказанията. Всяка лице е различно и има нужда от различен подход, за да бъде постигнат най-добър резултат. Именно това отличава наистина добрия дерматолог – да намери най-подходящото решение към всеки един пациент.

                            филъри за устни мнения

По време на процедурата върху мястото на поставяне  на филъри се прилага обезболяващ крем, който редуцира чувствителността. След това се пристъпва към инжектиране на дермалния пълнител. Продължителността на процедурата е между 10 и 20 минути, в зависимост от количеството зони, които се третират. След манипулацията можете да се върнете спокойно към ежедневието си. По-редки са случаите, когато се образуват подувания или синки на мястото на убождането.

В кои зони се поставят филъри?

Поставянето на филъри за устни и за изглаждане на бръчките са сред най-разпространените, но далеч не единствени приложения. Използването на дермални пълнители става и в зоната под очите. В зависимост от случая могат да бъдат отстранени и някои белези (от акне например). Могат да бъдат оформени и контурите на лицето- например ремоделиране на брадичката, овалът на лицето или обемът на скулите. Корекция на нос с филър е алтернатива на хирургичния подход. В зависимост от мястото на инжектиране и сериозността на корекцията, се използват пълнители с различна структура и плътност. Като дерматологът следва да прецени и дълбочината, на която да ги постави. Например за премахване на фини линии под очите, около челото или шията се използват пълнители с по-ниска плътност в повърхностния слой на кожата. Дълбоките гънки над брадичката пък изискват  дермален филър с по-голяма плътност.

Какви резултати да очакваме?

Голямото предимство при поставянето на филъри е незабавният резултат веднага след процедурата. В зависимост от целения ефект и количеството използван продукт, резултатът може да бъде на повдигане, на изпъване, на придаване на обем, на промяна на овала, а също и на изглаждане. До голяма степен зависи от зоната, в която се въвеждат.

Инжектиране в назолабиалните бръчки

Това са дълбоки бръчки, намиращи се в зоната между краищата на устните и носа. Появяват се след около 30-те години. Чрез въвеждането на дермалния имплант, мястото се запълва и изпъва гънките.

                               филъри за лице варна

Корекция на нос с филъри

Разбира се този метод не може да бъде абсолютен заместител на хирургичната интервенция. Резултатът, който може да се очаква е лека промяна в симетрията и формата на носа. Този подход е препоръчителен за случаите, когато са нужни по-фини козметични корекции, отколкото цялостно реструктуриране на носа.

                                              корекция на нос с филър

Филъри в устните

Вероятно вече сте добре запознати с ефектите, които могат да бъдат постигнати тук. Обемът се увеличава видимо, а самите устни стават по-бляскави и меки.  Тъй като хиалуронът се разгражда с времето, периодично е необходимо да се правят поддържащи процедури.

                     филъри в устните        филъри за устни

Филъри под очите и около тях

Прилагат се за третиране на бръчки в зоната около очите, като в повечето случаи се съчетават  и с ботокс за оптимален резултат. Принципът на действие на двете е различен, а съответно и резултата. Например дълбоките гънки се изпъват отвътре чрез поставяне на дермален филър, а бръчките предизвиквани от мимиките на лицето се тушират с ботокс.

                                         филъри под очите

Използване на филъри за скули и за оформяне контура на лицето

Главната цел е да се изравнят асиметриите по овала на лицето, в т.ч брадичката, скулите и бузите. Постига се максимално естествен ефект. Добра алтернатива е за случаите, когато са нужни леки корекции, за да се постигне желания резултат, като се избягва и хирургична намеса.

                               поставяне на филъри варна

Какви филъри използваме в SanaMedic?

Тъй като сме център, който се стреми да осигури високото качество и безупречни резултати във всяка една сфера от своята дейност, дерматологията не прави изключение. При нас работим с едни от най-големите иноватори и символи за качество в областта на естетиката – Швейцарската марка TEOXANE и нейните филъри Teosyal. Те са и първите, които през 2016 патентоват технологията зад следващото поколение пълнители, т.нар RHA динамични филъри. На кратко технологията зад тях е, че съдържат по-дълги и по-еластични вериги от хиалуронова киселина, сравнено с обикновената такава.

                                                      филъри teosyal варна

Резултатът е, че поставен в подвижните зони на лицето, като скули, брадичка, чело динамичният филър се движи в унисон с вашите мимики и стои напълно естествено, което не винаги е постижимо със статичните пълнители. Разполагайки с богата гама от видове филъри – динамични и дермални, нашите дерматолози имат свободата и гъвкавостта да намерят перфектното съчетание за вашето лице и така че да бъде постигнат максимално естествен, естетичен и удовлетворителен краен резултат.

                                                              филъри teosyal варна

Всички наши филъри разполагат с европейски сертификат за качество и произход. А дерматолозите ни посещават множество обучения и конференции, постоянно надграждайки своята експертиза. Именно това гарантира високото качество на услугите, които Ви предлагаме.

ДИНАМИЧНИ ФИЛЪРИ ЦЕНИ:

RHAI  – от 400 до 450 лв за една процедура
RHA II –  от 450 до 550 лв за една процедура
RHA III – от 500 до 600 лв за една процедура
RHA IV – от 550 до 650 лв за една процедура
Ridensity II 1 ml (зона очи, хлътване и тъмни кръгове) – 510 лв / процедура

ДЕРМАЛНИ ФИЛЪРИ ЦЕНИ:

Teosyal First Lines 0.7 ml (повърхностни линии и бръчки)  – 370 лв / процедура
Teosyal Tuch Up 0.5 ml (средно изразени бръчки във всички области) – 300 лв / процедура
Teosyal Global Action 1 ml (средно изразени бръчки във всички области) – от 400 до 440 лв / процедура
Teosyal Deep Lines 1 ml (силно изразени дълоки бръчки назолабиални, периорални) – от 450 до 480 лв / процедура
Teosyal Kiss 0.7 ml – 390 лв  / процедура
Teosyal Kiss Pure Sense 1 ml (контури и обем на устни) – 530 лв  / процедура
Teosyal ultra deep 1.2 ml (много дълбоки бръчки при плътна кожа) – 580 лв / процедура
Teosyal Ultimate 1 ml (оформяне на скули, брадичка, създаване на лицеви обеми) – 550 лв  / процедура
Teosyal ultimate 3 ml ( оформяне на скули, брадичка, създаване на лицеви обеми) – от 1000 до 1200 лв / процедура

Често Задавани Въпроси

Подготовка преди процедурата?

Една седмица преди процедурата не се приема аспирин, противовъзпалителни лекарства и антикоагулани. 48 часа преди това трябва да бъде спрян приема на алкохол.

Има ли болка?

Филърите на Тeosyal съдържат лидокаин, гарантиращ Ви максимален комфорт по време на процедурата. Също така преди инжектиране се нанася обезболяващ крем, който да намали чувствителността. Дискомфортът е сведен до минимум, усещането е за съвсем леко убождане

Кога настъпва резултата?

Резултатът е налице веднага след процедурата.

Ами след процедурата?

Дните след процедурите не се излагайте на високи температури /слънце, парна баня, солариум/, не травмирайте инжектираната зона /натиск, посещение при зъболекар, големи физически натоварвания/. 24 часа след процедурата не използвайте козметични продукти /грим, червило/ и не приемайте алкохол. За повишаване на ефективността е препоръчителен повишен прием на вода за 2 седмици /над 2 литра на ден/.

Има ли възстановяване?

Нормално е след процедурата да има леко зачервяване, оток или малки синини. Отшумяването им става в рамките на няколко дни.

Колко време трае резултата?

Това зависи от зоната, количеството използван продукт, както и от скоростта, с която вашият организъм разгражда хиалурона. Стандартно продължителността на ефекта трае от 5 месеца до към 1 година.

Каква е разликата между т.нар RHA динамични филъри и дермалните такива?

RHA са вид хиалуронови филъри, оригинална разработка на швейцарските лаборатории на Teoxane. Това, което ги отличава е съдържащата се в тях динамична хиалуронова киселина – структурата й е такава, че я прави по-гъвкава и здрава за по-дълъг период от време спрямо нормалната такава. Резултатът е че се движи едновременно с подвижните зони на вашето лице и така запазва техните естествени форма и вид.

Дермалните филъри пък включват всички видове, не само тези изградени на хиалуронова основа.

Какви противопоказания има?

  • за бременни жени,
  • кърмачки,
  • пациенти с чувствителност към хиалуронова киселина,
  • пациенти с автоимунни заболявания и други заболявания на имунната систама.
  • наличие на херпеси и инфекции в третираната зона