ЗАПАЗЕТЕ ЧАС!

КОЖНИ ОБРАЗУВАНИЯ

Премахване на кожни образувания

премахване на кожни образувания

Всеки един от нас носи по тялото си някое от многобройните видове кожни образувания. Много от тях са дребни и безобидни, поради което и не се налага да им се обръща специално внимание. Има случаи обаче, обусловени както от медицински, така и от естетични съображения, при които премахването на някои кожни несъвършенства е не само препоръчително, но и наложително. Освен че доброкачествените образувания се класифицират на множество видове, всеки един вид може да има множество вариации в зависимост от цвета ( кафяв, черен, червен), големината, формата и повърхността (гладка, ронлива, изпъкнала, грапава). Могат да се появят по всички части на тялото – лице, клепачи, крайници, под ноктите, половите органи.

Какви видове кожни образувания премахваме ?

Въпреки че се смятат за безобидни (макар в повечето случаи наистина да са такива) кожните образувания трябва да бъдат наблюдавани, особено когато нарастват, променят външния си вид или започват да създават силен дискомфорт. Причината е, че определени групи кожни несъвършенства могат да доведат до усложнения, ако не бъдат изследвани и отстранени на време. Голяма част от тях могат да бъдат премахнати успешно и безопасно в неоперативна среда с помощта на лазер. В МЦ SanaMedic разполагаме със съвременна и прецизна CO2 система за лазерно отстраняване на кожни образувания, с израелска лазерна платформа ALMA, както и с уред за електрокоагулация. По този начин можем да постигнем максимална ефективност при премахването на различните кожни несъвършенства:

премахване на кожни образувания

 

Бенки

Преди премахването на бенки пациентът задължително ще бъде прегледан от дерматолог-специалист, който ще се увери, че образуванието е доброкачествено и може да бъде премахнато в неоперативна среда. Също така от характеристиките на бенката зависи и определянето на най-подходящия метод за отстраняването й.

брадавици

 

Брадавици

Брадавиците са кожни образувания, които се развиват най-често върху ръцете, краката или около лицето. Могат да бъдат както единични, така и на групи. Не се считат за силно заразни. Премахването става бързо и лесно след третиране с CO2 лазер.

видове кожни образувания

Кокоши трън 

Въпреки наименованието си, това образувание всъщност е вид брадавица. Предизвиква се от пренасяна между хората разновидност на папилома вирус. Това което го отличава от мазолите, е че триенето и натиска върху кокошия трън са съпроводени с болка и силен дискомфорт. Премахване на кокоши трън става чрез третирането му с лазер. А при децата, може да се използва и електрокоагулация. Отстраняването с лазер продължава по-малко от минута, като дискомфортът е минимален.

кожни образувания на лицетоФиброми(папиломи)

Доброкачествено образувание, което не се враства в кожата като например бенките, а е издадено навън и стои захванато посредством най-долната си част. Най-често се предизвиква от усилено търкане на кожата, поради тази причина и сгъвките на тялото са типични места за израстването им. Премахване на кожни образувания като това става с лазер или електрокоагулация.

Кондиломи

Брадавици по гениталиите, разпространяват се посредством една от разновидностите на човешкия папилома вирус. Най-често заразяването става по полов път. Отстраняването им става чрез лазер или електрокоагулация.

кожни образувания по главатаКсантелазми

Жълтеникави мастни образувания, които най- често се разполагат във вътрешната част на горния и долен клепач. Могат да имат наследствен характер, да се дължат на употреба на алкохол или мазни храни, на нарушения в метаболизма. Отново има два надеждни начина за отстраняването им – електрокоагулация или CO2 лазер. Възстановяването след това отнема около 2 седмици.

премахване на кожни образувания с лазер варна

Чери ангиоми

Едни от най-често срещаните видове кожни образувания. Чери ангиомите ( понеже приличат на череша) са червени и овални,  обикновено малки на размер израстъци. Цветът е следствие от кръвоносните съдове, които се събират в тях. Най-честата причина са премахването им е чисто естетична. Премахването им става с употребата на лазер, като обикновено 1 процедура е достатъчна.

Апаратурата за премахване на кожни образувания ?

В SanaMedic инвестираме в надеждно и съвременно оборудване, тъй като вярваме в технологиите. На нашите пациенти можем да предложим 3 различни апарата, които служат за премахване на различните видове кожни израстъци:

CO2 Лазер

CO2RE се използва за безкръвно премахване на доброкачествени бенки и тумори на кожата, брадавици, мазоли, ксантелазми, себорейни веруки и др.

 

Апарат за Електрокоагулация

Служи за премахване на кокоши трън, брадавици и бенки, като се използва електрически ток, насочен концентрирано в точката на кожния израстък, в резултат  тъканта на това място се умъртвява и несъвършеството изчезва.

 

Какво е усещането по време на процедурата ?

Чувствителността към манипулацията е твърде различна и много зависи от избрания метод. На мястото на отстранената бенка се образува коричка, която пада след 1-2 седмици. Зачервяването на околната кожа преминава за 2-4 седмици.

ЦЕНИ:

Папилома/брадавици – цени:

1 бр. – 50 лв.
от 2бр. до 5 бр. – от 80 лв. – до 100 лв.
от 5 бр. до 10 бр. – от 100 лв. – до 150 лв.
от 10 бр. до 20 бр. – от 150 лв. до 200 лв.
над 20 бр. – от 300 лв. до 500 лв.

Ксантелазми – цени: 

1 процедура от 50 до 300 лв. (след консултация с лекар)

Кокоши трън:

1 бр. – 50 лв
3 бр. – 120 лв.
10 бр. – 200 лв.
20 бр. – 300 лв.


Бенки – цени:

1 бр. – 100 лв. включва преглед + дерматскопия + отстраняване
5 бр. – 200 лв.
от 10 бр. до 20 бр. – от 300 лв. до 500 лв.

Медицински център Варна  МЦ SanaMedic Варна