ЗАПАЗЕТЕ ЧАС!

CO2 Лазер

CO2 Лазер

Co2 лазер варна

MAXXIMUS е съвременен CO2 фраксел лазер, който съчетава в себе си съвременна технология, широк спектър на приложения, здравина, прецизност, надежност и съвременен дизайн. CO2 фраксел лазер MAXXIMUS са нарицателно за напредъка на лазерните технологии в наши дни. С тях работят много от елитните болници, клиники и козметични студия. С тях могат да се извършват редица хирургически и козметични интервенции с голяма точност и по този начин се свежда до минимум дискомфорта по време на процедурата.

Как функционира CO2 фраксел лазер?

co2 лазер варна

Лазерният лъч на CO2 лазера представлява силно концентриран и мощен сноп светлина, който взаимодейства с тъканта и я третира с абсолютна точност. Това е невъзможно да се постигне с други методи на интервенция, като площ по-малка от 1 милиметър в диаметър може да бъде лекувана без да се засягат околните участъци от тъканта. Възможностите на CO2 лазера Maxximus са в две насоки – лъч с висока интензивност извършващ амбулаторни хирургични манипулации в сферата на гинекологията и дерматологията.

Разликата между CO2 фраксел лазер и обикновен CO2 лазер ?

Стандартните CO2 лазери облъчват и „увреждат“ цялата повърхност на кожата в третираната зона, което я травмира повече и води до значително увеличаване на времето за възстановяване.

co2 лазер варна

За разлика от тях фраксел CO2 лазерът извършва контролирани „увреждания“ само на определени места в кожата, т.е третира съответното място „шахматно“, редуват се здрава и незасегната тъкан с обработена такава. По този начин всички „увредени“ зони са обградени от здрава тъкан, която много бързо започва да заменя засегнатите участъци с нова и жизнена кожна тъкан без недостатъци. Резултатът е много по-бързо възстановяване и минимални странични ефекти.

CO2 лазер фраксел варна

Фракционен означава, че на светлинния лъч са изложени само частици ( точици ) тъкан, като остава незасегната тъканта около третираното микро-пространство. Това води до естествено и по-бързо възстановяване. Ползотворният ефект на лазерния лъч се разпространява и под повърхността на тъканта, като стимулира синтеза на нов колаген в цялата зона. Фракционната технология на лазера намалява до минимум дискомфорта по време на процедурата, Фракционата техника се прилага главно в дерматологичната практика с цел лифтинг и гинекологичната – вагинална реювинация.

Приложения на лазера:

  • Лазерно подмладяване
  • Лечение на белези от акне
  • Премахване на стрии
  • Изглаждане на бръчки
  • Премахване на пигментации
  • Премахване на фото-пигментации
  • Премахване на кожни образувания

Медицински център ВарнаCO2 Лазер Варна