ЗАПАЗЕТЕ ЧАС!

ПРЕМАХВАНЕ НА СТРИИ

Премахване на стрии с лазер

премахване на стрии с лазер

Процедурата по заличаване на стрии не е никак лесна задача. Вероятно вече сте пробвали повече от един и различни лосиони, гелове, кремове и масла, а резултатът който получавате е минимален. Истината е, че тези похвати за премахване на стрии са недостатъчно ефикасни и в повечето случаи подобрението е незадоволително. И все така си оставате с въпроса „Как да премахнем стрии?“. Време е да помислите за лазерно премахване на стрии. Това е един от съвременните и доказали се като ефикасни методи при заличаването на тези кожни деформации. Постигнатите резултати за значително по-бързи и траят по-дълго.

Какво е стрии?

премахване на стрии с лазерПредставляват белези, които се образуват при  рязко разтягане на кожата вследствие на различни фактори – бременност, рязко покачване или сваляне на тегло, активно натрупване на мускулна маса, пубертет, а също и прием на кортикостероиди. Средният слой на кожата се нарича дерма, той й придава еластичността, тъй като в него са разположени колагенови и еластинови влакна. При стресово или прекалено рязко разтягане на дермата, тези влакна се накъсват, формирайки белези под формата на напречни ивици. Те биват червени стрии и бели стрии. Това не са два различни вида, а просто различните етапи в тяхното развитие. Червени стрии са при началната фаза на формиране (нови). След определено време те губят цвета си и стават бели (стари). Имат хлътнала и набръчкана структура. Най-често се проявяват при бременни жени (над 80%), както и в активната фаза на пубертета.

Лазерно премахване на Стрии

премахване на стрии

При премахване на стрии с лазер, чрез концентрирани снопове светлина насочени към мястото на белезите се постига тяхно заличаване и изравняване. Същността на технологията е в стимулирането на възстановителните сили на организма, който да започне подмяната на старите клетки с нови, по-жизнени. Сред най-доказаните лазери в премахване на стрии е CO2 фраксел лазерът. Той прави микроскопични „разранявания“ в епидермиса, стимулирайки подновяването му и синтеза на колаген. Чрез CO2 технологията се „изпарява“ най-повърхностният слой кожа на третираното място, а средният слой се стимулира чрез топлинно въздействие.  Лазерът не наранява цялата кожа, а само някои участъци от нея, всеки от които остава заобиколен от здрава и необработена от лазера тъкан, която да ускори регенерирането. Така повърхностния слой е заменен от нова и жизнена кожа, а микроразкъсванията стимулират интензивен синтез на колагенови влакна, които да изгладят релефа на кожата и да възвърнат еластичността й.

 Процедурата по премахване на стрии?

По желание на пациента преди процедурата може да бъде приложен обезболяващ крем. В повечето случаи пациентите усещат лек дискомфорт по-време на процедурата, който не надминава границите на нормална търпимост. Тъй като лазерът е аблативен, след процедурата е нормално да има зачервяване и оток на мястото, които отшумяват за седмица. Първите ден има известно усещане за парене на кожата, затова е важно мястото да се пази. Между 10-14 дни са необходими до пълното възстановяване на зоната.

Какви резултати да очакваме ?

Ефективността от премахване на стрии с лазер зависи от няколко фактора. Например заличаването на червени стрии става по-бързо и ефикасно от премахване на стари стрии(бели).

червени стрии

Червеният цвят индикира наличието на работещи кръвоносни съдове в мястото, което значително ускорява възстановяването му. Друг фактор е дълбочината на белега. При по-повърхностни стрии може да се постигне почти пълното им премахване, докато при дълбоки и стари такива е много трудно изцяло да бъдат заличени. Те по-скоро стават слабо забележими, с много по-изгладена структура.

премахване на стрии

Необходимия брой процедури също варира спрямо посочените фактори. Обикновено около 4 процедури през няколко седмици осигуряват добри резултати. Ефектът става видим след 2-та процедура.

Медицински център Варна

филъри за устни мнения

 

Преди всяка процедура, пациентите на SanaMedic преминават задължителна консултация от специалист-дерматолог, който да определи най-добрия подход към всеки индивидуален случай. Така обезпечаваме постигането на най-добрия резултат, по-най щадящия за вашето здраве начин.

ПРЕМАХВАНЕ НА СТРИИ С ЛАЗЕР ЦЕНА:

(Крайните цени се определят след консултация със специалист дерматолог)
 150 – 400 лв. – за една процедура