ЗАПАЗЕТЕ ЧАС!

МЕЗОТЕРАПИЯ ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО

Иглена Мезотерапия

мезотерапия за лице варна

Мезотерапия е доста разпространена в Европа естетична процедура, която намира приложение в справяне с широка палитра от състояния – косопад; дехидратация; заличаване на фини линии и белези от акне; премахване на целулит. Мезотерапията е добро решение за бързо възстановяване свежия вид на кожата на лицето, шията, деколтето и ръцете. Ефектът е на изпъване, изглаждане и цялостна ревитализация, като кожата ви изглежда подмладена и съживена. Процедурата е разработена от известния за времето си френски лекар Мишел Пистор през 1952- първоначално за медицински, а впоследствие и за естетични цели.

Какво е Мезотерапия?

Същината на процедурата Мезотерапия е въвеждането на „коктейл“ с разнообразно съдържание и съотношение на вещества в кожата – който я подхранва, хидратира и така подобрява цялостно състоянието й. Веществата могат да бъдат- витамини, минерали, антиоксиданти, растителни екстракти, хормони. Съдържанието на коктейлите за мезотерапия не е строго определено. В зависимост от третираната зона и целения резултат, дерматологът преценява какво съчетание от съставки да използва за най-добър ефект.

мезотерапия за лице варна

Голямото предимство при използването на  иглена мезотерапия е че активните вещества могат да се инжектират в дълбочината на кожата, където се усвояват много по-ефикасно и имат няколко пъти по-добър ефект. Козметичните кремове и маските, които се нанасят повърхностно не могат да проникнат толкова навътре и да бъдат така ефикасни. В повечето коктейли за мезотерапия основна съставка се явява  хиалуроновата киселина, която отговаря за хидратацията. Добавените аминокиселини и витамини пък засилват кръвообращението и стимулират синтеза на колаген, а също преборват и свободните радикали. Това предпазва молекулите на клетките и забавя процеса на състаряване.

иглена мезотерапия

Мезотерапия и нейните приложения?

Чрез иглена мезотерапия :

  • се намаляват фините линии и бръчки
  • изсветляват пигментни петна и следи от фотостреене
  • се намалява целулита в зоната около корема, бедрата и лицето
  • се възстановява състарената кожа
  • се лекува косопад

мезотерапия за лице цена

Намаляване на фините линии и бръчки

Коктейлът е съчетание от аминокиселини, витамини и хиалуронова киселина. Тук чрез мезотерапия за лице се засилва кръвообръщението в кожата му и се стимулира производството на колаген, като също така се неутрализират свободните радикали. Добро решение за тези, които искат да съживят уморения вид на лицето си бързо, без сериозни инвазивни интервенции. След 2-3 процедури кожата става по-еластична и изгладена, а  бръчиците се изпъват.

мезотерапия за лице

Мезотерапия за Коса

Приложението на иглена мезотерапия при борбата с косопад може да бъде доста ефикасно. Коктейлът тук е съчетание от витамини, билки и стволови клетки, които стимулират растежа на нова коса и възобновяват изтънелите косми. В някои случай е добра алтернатива за възстановяване на косата, без присаждане. Подходяща терапия както за мъже, така и за жени. След първите 2 терапии резултатът започва да се забелява.(виж повече)

иглена мезотерапия варна

Мезотерапия срещу Пигментации и Фотостареене

Коктейлът може да съдържа активни избелващи съставки глутатион, витамин C, аминокиселини, цинк и хиалуронова киселина. Действието на иглената мезотерапия тук е в 2 посоки. Първо намалява синтеза на меланин, а след това отстранява най-горните слоеве на кожата, което води до нейното обновяване и отпадане на повърхностните клетки, съдържащи най-много меланин. Няколко процедури на мезотерапия за лице имат за резултат изравняване на тена, омекотяване на кожата и хидратирането й.

Намаляване на целулита

В горните случаи разгледахме приложението на мезотерапия за лице. Тук по-скоро можем да говорим за мезотерапия за тяло. Процедурата може да бъде подходяща алтернатива на липосукцията. Инжектирането на активните съставките изглажда кожата и намалява мазнините в третираната зона. Съдържащите се ензими и витамини подобряват микроциркулацията и подменят повредената съединителна тъкан с нова. Предимството на иглената мезотерапия е че не се изисква болнична среда, упойка и дълъг период на възстановяване. Нужни са повече на брой процедури, за постигане на убедителни резултати.

мезотерапия варна

Как се извършва Мезотерапия?

Преди пристъпване към процедурата мястото се обезболява с крем. Терапията протича с извършването на множество малки убождания със специална тънка игла. Инжектирането става на различна дълбочина в зависимост от зоната и третирания проблем. Усещането за дискомфорт е минимално поради малкия размер на иглата и намалената чувствителност от крема.

мезотерапия варна

След извършена мезотерапия за лице ще усетите кожата си по мека и хидратирана. Фините линии, пигментациите и умореният вид на кожата ще бъдат премахнати. За най-качествени резултати се препоръчват серия от няколко процедури през кратки интервали от време. Най-хубавото е че можете да се върнете към заниманията си веднага след това. Възможно е образуването на синки и зачервяване, които отшумяват за няколко дни.

„Коктейли“ за Мезотерапия:

– CELLUFORM + Иновативен продукт, специално разработен за третиране на мастни натрупвания в субменталната зона.

– REVITAL TONIC – Ревитализиращ тоник. Формулата е съставена от ферментирала папая, естракт от пъпеш, липоева киселина и N-ацетилцистеин. Антиоксидантна и стягаща терапия за тялото.

– FIXER e разработен продукт. Редуцира дълбочината на бръчките, без да блокира мимиката.

– TEOSYAL REDENSITY 1 – представлява комбинация от 6 аминокиселини, 8 антиоксиданта, витамин В и хиалуронова киселина за възстановяване на блясъка на кожата.

– IDEBAE ANTIAGING – Представлява мощна антиоксидантна и стягаща формула, която съчетава Idebenon и DMAE.

– LIGHT EYES ULTRA – Подобрява локалната микроциркулация и еластичността в периокулярната област. Редуцира броя и дълбочината на фините периокулярни бръчки.

– WHITE IN™ – Иновативен продукт със съдържание на Arbutin и Dimethylmethoxy Chromanyl Palmitate – подобряващ значително състоянието на кожата при нарушена пигментация.

МЕЗОТЕРАПИЯ ЦЕНИ:

REDENSITY I 1 ML. – 240 лв. за една процедура
REDENSITY I 3 ML. – 570 лв. за една процедура
IDEBAE 1ML. – 50 лв.
FIXER 1 ML. – 80 лв.
Light Eyes Ultra – долен + горен клепач – 120 лв за една процедура
REVITAL TONIC 10 ML. – 140 лв. за една процедура
CELLUFORM 10 ML. – 120 лв. за една процедура
Light Eyes Ultra – долен клепач – 80 лв за една процедура