ЗАПАЗЕТЕ ЧАС!

МЕЗОТЕРАПИЯ ЗА КОСА

Мезотерапия за Коса 

Процедурата мезотерапия за коса е техника за инжектиране на комплекс от активни вещества(витамини, минерали, стволови клетки, аминокиселини) в окосмената част на скалпа с цел подобряване състоянието и здравината на косъма. Инжектирането става с помощта на малка игла в основата на космения фоликул, поради което е почти безболезнена.

мезотерапия за коса

Очакван резултат от Мезотерапия за коса?

Терапията е ефикасна тъй като полезните съставки се въвеждат директно в корена на косъма, което я прави единствена по рода си. Резултатът е възстановяване на луковицита на косъма, който става по здрав, увеличаване на кръвоснабдяването и стимулиране растежа на нова коса. Скалпът е подхранен с необходимия му коктейл от полезни вещества, стимулира се синтеза на колаген и еластичността на кожата. Активизират се стволовите клетки в корените на косата. Процедурата е подходяща за хора със симптоматичен косопад и алопеци, без значение от пола и годините.

мезотерапия за коса

 

Приложения на Мезотерапия за Коса?

Терапията може да се прилага както при пациенти с косопад, така и при такива със здрава коса. Когато косат е здрава, целта на процедурата е превенция и грижа. Стимулира се фазата на растеж на косата и нейната продължителност, а „заспалите“ фоликули се събуждат. Забавя се процесът на косопад. Косъмът придобива повече блясък и еластичност.

мезотерапия на коса

При алопеция(кръгово оплешивяване) и системен косопад процедурата се прави с цел възстановяване състоянието на косъма и неговия цвят (ако е посивял). Косменият фоликул се съживява и активира, нормализира се мастната секреция, а механичното въздействие от убождането стимулира мускулатурата на скалпа.

Мезотерапия за коса помага при:

  • Алопеция
  • Хормонално обусловен косопад
  • Косопад следствие от медикаменти, стрес, бременност, диети.
  • Андрогенен косопад

Самата Процедура?

Извършването на мезотерапия за коса трае около 20 мин. С помощта на тънка игла активните вещества се инжектират в съответните зони на скалпа, като дискомфортът е минимален. За да се постигнат добри резултати е необходимо да се проведе терапевтичен курс от 5-6 процедури през 1 седмица. След това се препоръчва извършването на поддържащи процедури на няколко месеца, за да се запази ефекта. Терапията не се прилага при бременни, кърмачки и наличие на бактериална или вирусна инфекция в третирана зона.

Повече информация

Освен за коса мезотерпията има приложение в много други области. В долния линк може да рабере за другите лечения, които предлагаме с тази техника в МЦ SanaMedic.

ОСНОВНИ СЪСТАВКИ

  • Фосфатидилова киселина
  • Фолиева киселина
  • Витамини
  • Аминокиселини
  • Riboflavin

ЦЕНИ:

HAIR+ (МАЛКА ЗОНА 4 ML.) – 90 лв. за една процедура
HAIR+ (ГОЛЯМА ЗОНА 7 ML.) – 150 лв. за една процедура

Медицински център Варна МЦ SanaMedic Варна