ЗАПАЗЕТЕ ЧАС!

ЛАЗЕРЕН ПИЛИНГ

Подмладяване чрез лазерен пилинг

Лазерен пилинг варна

Лазерен пилинг или още лазерен ресърфесинг, се нарича процедура при която чрез използването на аблативен CO2 лазер се постига ефективно подмладяване и изглаждане на кожата. Методът лазерен пилинг разчита изцяло на възможностите на организма сам да се възстановява и подновява. Чрез контролирано отстраняване на мъртвия или увреден повърхностен слой на кожата се постига нейното „съживяване“ и тя възвръща предишния си блясък и свеж младежки вид, уплътнява се и се изпъва. С помощта на лазерен пилинг се премахват признаците на фотостареене, белези от акне, фини линии и средно дълбоки бръчки, възстановява се еластичността.

Как работи лазерен пилинг?

Лазерен пилинг варна

Идеята е че чрез използването на специален лазер се образуват микроувреждания на фиксирани места, които „събуждат“ епидермиса(горния кожен слой) и той започва да подменя отстранения мъртъв слой кожа с напълно нова и жизнена такава. Освен това лазерът действа и топлинно на дълбочина в дермата (средния слой) като я стимулира да започне интензивен синтез на колаген и еластин, връщайки гъвкавостта. Иновацията, на която ние сме се доверили в SanaMedic се нарича фракселен лазерен пилинг- от вида използван лазер – CO2 фраксел лазер. Стандартните CO2 лазери облъчват и „увреждат“ цялата повърхност на кожата в третираната зона, което я травмира повече и води до значително увеличаване на времето за възстановяване.

Лазерен пилинг варна

За разлика от тях по време на лазерен пилинг, фраксел CO2 лазерът извършва контролирани „увреждания“ само на определени места в кожата, т.е третира съответното място „шахматно“, редуват се здрава и незасегната тъкан с обработена такава. По този начин всички „увредени“ зони са обградени от здрава тъкан, която много бързо започва да заменя засегнатите участъци с нова и жизнена кожна тъкан без недостатъци.

лазерен пилинг

Кога се прилага Лазерен пилинг:

 • Белези от акне
 • Омазняване на кожата и разширени пори
 • Фини линии и средно дълбоки бръчки
 • Пигментни петна
 • Неравен тен
 • Фотоувредена кожа
 • Премахване на доброкачествени образувания
 • Възстановяване на изтощена кожа
 • Заличаване на стрии

Зони на Приложение

 • Деколте
 • Шия
 • Врат
 • Ръце
 • Чувствителни зоните около очите, над устата и др.

Как протича процедурата Лазерен пилинг?

лазерен пилинг на лицето

Преди лазерен пилинг кожата ви трябва да бъде подготвена за процедурата. За хора с по-тъмен тен или цвят на кожата – се използват избелващи кремове за период от няколко седмици. А при наличие на херпеси и вирусни инфекции се изчаква да отминат. Идеята е максимално да се намали вероятността от странични ефекти – пигментации, зачервяване и т.н. По време на самия лазерен пилинг, дерматологът нанася обезболяващ крем върху третираната зона, което притъпява чувствителността и премахва дискомфорта. Също така кожата следва да се обезмасли и почисти. По време на третиране с лазера усещането е за леко парене или боцкане от време на време, като благодарение на крема дискомфортът е минимален.

лазерен пилинг warna

В зависимост от обработваната площ, процедурата трае между 25 и 40 мин. Възстановяването отнема между 7 и 14 дни, като зависи от третирания проблем и дълбочината на проникване. Няколко дни след лазерен пилинг е нормално кожата да бъде зачервена и по-чувствителна. При някои пациенти има лек оток и се образуват кафеникави корички, които отшумяват след седмица. Грижата за кожата ви в този период е ключова за резултата.

Какъв резултат да очакваме?

Истински добър ефект след лазерен пилинг може да се очаква след курс от 3-4 процедури, като подобрение може да се види още след 1-та терапия, но не е така убедително. Също така следва да се има предвид, че за да се прояви цялостният резултат от процедурата са нужни около 2 месеца след последната манипулация. Това е необходимото време на организма да синтезира нов колаген, който да замести стария.

лазерен пилинг на лицето

Резултатът след лазерен пилинг е видимо намаляване на пигментациите и изравняване на тена. Фините линии и бръчките изчезват или значително се изпъват. Кожата става по-мека и гладка на допир. Белезите от акне и неравностите се изчистват. Кожата е по-жизнена и еластична, умореният й вид е изчезнал. Като ефектът продължава да се подобрява в следващите 4 до 6 месеца.

лазерен лифтинг

Преди всяка терапия в МЦ SanaMedic всеки пациент преминава консултация от квалифициран специалист-дерматолог, който да намери най-доброто решение с оглед спецификите на вашата кожа и нуждите на всеки един случай. Целта е да се постигне целеният от Вас резултат ефикасно, по най-благоприятния и безопасен за здравето Ви начин.

ЛАЗЕРЕН ПИЛИНГ ЦЕНИ:

Шия – 150 лв за една процедура

При закупуване на пакет от три процедури на стойност 450 лв четвъртата процедура е подарък

Деколте – 220 лв за една процедура

При закупуване на пакет от три процедури на стойност 660 лв четвъртата процедура е подарък

Околоочен контур – 200 лв за една процедура
Цяло лице – 400 лв. за една процедура

При закупуване на пакет от три процедури на стойност 1200 лв четвъртата процедура е подарък

ПРЕМАХВАНЕ НА КОЖНИ ОБРАЗУВАНИЯ С ФРАКСЕЛЕН CO2 ЛАЗЕР.

Медицински център Варна МЦ SanaMedic Варна