ЗАПАЗЕТЕ ЧАС!

КАРБОНОВ ПИЛИНГ

Подмладяване чрез лазерен карбонов пилинг

Лазерен Карбонов пилинг

Лазерният карбонов пилинг е бърза и безболезнена подмладяваща процедура, която цели да подобри състоянието на кожата. Самата процедура не е инвазивна, безболезнена е, няма време за възстановяване, безопасна за всеки тип кожа.

Особено подходяща е при хора с омазнена кожа, акне, разширени или запушени пори. Увредената от слънцето кожа също се повлиява много благоприятно. Резултатът е значително намаляване на омазняванията и замърсяванията, възвръща се равномерният тен. Стимулираният синтез на колаген пък води до по-изпъната, видимо освежена и подмладена кожа.

Какво представлява процедурата карбонов пилинг ?

Подмладяване Карбонов Пилинг Варна

Процедурата протича в два етапа. Първият се състои в нанасянето на карбонов гел или карбонова пудра върху лицето. Целта е да се покрие цялата повърхност, така че да навлезе и в порите, където абсорбира омазняванията, замърсяванията и мъртвите клетки в дълбочина.

След това се изчаква 10 минути, докато течността се втвърди, което поставя началото на втората фаза – обработката с лазер.

Как се постига подмладяването ?

пилинг подмладяване

Обработването с лазер също протича в две части. Първата е с Nd: YAG лазер, който работи на много кратки импулси. Светлината се абсорбира от карбоновите частици, което й позволява да проникне надълбоко в порите. Резултатът е ремоделиране на самите пори – свиването им и понижаването на омазняването в тях. Също така бактериалният растеж е силно редуциран, намалявайки дългосрочно появата на акне. Втората част включва използването на същия лазер, но на по-висока честота, което разбива на микрочастици карбоновия слой и го отстранява от кожата, заедно с останалите замърсявания по нея

Премахването на най-повърхностния слой на епидермиса води до ускорен синтез на колаген и активирането на фибропластите под ефекта на лазерната светлина. Резултатът е по-свежа и подмладена кожа.

Лазерният пилинг е съпроводен с леко усещане за затопляне в зоната на третиране, без да има болка. Голямото предимство тук е краткият период на възстановяване. След процедурата лицето на пациента е леко зачервено за няколко дни, като напълно се възстановява в рамките на седмица.

Лазерният карбонов пилинг се провежда на сесии от по 2-3 процедури през интервал от 3-4 седмици. Но обикновено основният ефект се постига още на първата процедура, като следващите целят да го доизгладят и задържат за по-дълго.

Кога се прилага Лазерен пилинг:

 • Белези от акне
 • Омазняване на кожата и разширени пори
 • Фини линии и средно дълбоки бръчки
 • Пигментни петна
 • Неравен тен
 • Фотоувредена кожа
 • Мелазма
 • Възстановяване на изтощена кожа

Зони на Приложение

 • Деколте
 • Шия
 • Врат
 • Цяло лице
 • Чувствителни зоните около очите, над устата и др.

Какъв резултат да очакваме?

Лазерният карбонов пилинг е много ефективен за подобряване състоянието кожа, която е силно омазнена или с разширени пори. В случай, че пациентът има обострено акне или белези от акне, може да бъдат необходими няколко процедури до постигане на пълния резултат. Видимо изпъване на фините линии и бръчици обикновено се забелязва още след първото третиране.

омазнена кожа пилинг

Кожата е видимо освежена, тургорът подобрен, а стимулацията на нов колаген възстановява еластичността й и съответно води до по-младежкия й вид.

Подобно на химическите пилинги, карбоновите водят до трайни, но не перманентни резултати. Като с поддържащи процедури на определен интервал от 5-6 месеца, можете да задържите ефекта за дълго.

Има ли странични ефекти ?

С изключение на леко зачервяване на мястото на третиране и евентуално раздразнение през първия ден, не се наблюдават сериозни странични ефекти. След процедурата ще можете много бързо да се завърнете към ежедневието си. Всичко това я прави много подходяща за хора с чувствителна кожа.

лазерен лифтинг

Преди всяка терапия в МЦ SanaMedic всеки пациент преминава консултация от квалифициран специалист-дерматолог, който да намери най-доброто решение с оглед спецификите на вашата кожа и нуждите на всеки един случай. Целта е да се постигне целеният от Вас резултат ефикасно, по най-благоприятния и безопасен за здравето Ви начин.

КАРБОНОВ ПИЛИНГ ЦЕНИ:

Една процедура – 120 лв 

При закупуване на пакет от три процедури и повече получавате отстъпка (30%)

ПРЕМАХВАНЕ НА КОЖНИ ОБРАЗУВАНИЯ С ФРАКСЕЛЕН CO2 ЛАЗЕР.

Медицински център Варна МЦ SanaMedic Варна