ЗАПАЗЕТЕ ЧАС!

МЕЗОКОНЦИ

Лифтинг с мезоконци

Поставяне на мезоконци варна

Лифтинг чрез мезоконци е минимално инвазивна процедура, която се превърна в страхотна алтернатива за хората, които не искат да се подлагат на агресивни хирургически методи, за да постигнат сериозен лифтинг (изпъване) на лицето или друга част от своето тяло. Протичайки бързо, с минимален дискомфорт и почти нулево време за възстановяване, поставянето на мезоконци води до незабавно изпъване на кожата, a фините линии и бръчките значително намаляват. Еластичността на дермата и нейната текстура се подобряват, тъй като инжектираните мезоконци стимулират и естествения синтез на колаген от организма. Красотата на процедурата е в това, че постигнатият резултат стои напълно естествено, без да никой да разбере, че сте се подложили на процедурата.

Какво представлява поставянето на мезоконци?

Мезоконци Варна

Т.нар мезоконци са изработени от специално биоразградимо вещество, което напълно се резорбира от организма и не предизвиква алергични реакции. Тези конци се въвеждат подкожно на различна дълбочина с помощта на много малки, лазерно заточени игли. Конците са много тънки, почти невидими, затова и не се забелязват след имплантиране. Процедурата не е травматична и рядко оставя синки. В зависимост от структурата съществуват 3 основни вида мезоконци.

 • Гладки конци – имат гладка, непрекъсната повърхност. Използват се за по-лек лифтинг, изглаждане на фини линии и недълбоки бръчки, моделиране контура на устните и брадичката.
 • Зъбчати  конци– представлява нишка с много ситни зъбчета или „кукички“. След въвеждането им те се захващат в тъканите, което позволява на дерматолога да ги натегне допълнително и така да се постигне по-изразен фейслифтинг. Също така тези конци стимулират активния синтез на колаген и еластин.
 • Спирални конци – в допълнение към горния вид конци придават и обем на мястото.

Поставяне на мезоконци

Действието на имплантираните мезоконци е в две посоки. От една страна се постига механичното изпъване на кожата. От друга страна намирайки се по-дълбоко в кожата, те засилват кръвообращението и я стимулират усилено да произвежда колаген. Това я прави по-жизнена, подмладена и сияеща. В рамките на около година конците се разграждат напълно и се превръщат във вода и въглероден диоксид, които са напълно безвредни за организма.

Приложение на терапията с мезоконци:

 • Назолабиални бръчки
 • Двойна брадичка
 • Бръчици около устните и очите
 • Отпуснат лицев овал
 • Отпусната кожа на шията, под очите
 • Бръчки на челото
 • Увисване на гушата
 • Повдигане на веждите
 • Стягане на коремната област
 • Отпусната кожа на ръцете

Как се въвеждат мезоконци?

мезоконци цена

Преди терапията се маркират точките на поставяне на мезоконци. След това тези места се обезболяват с лека местна упойка и с помощта на специална продълговата игла (канюла) конците се въвеждат подкожно. Усещането за болка по време на процедурата отсъства, дискомфортът е свързан единствено с усещането за движението на иглата.

Поставяне на мезоконци варна

По-редки са случаите, когато се образуват синки в зоните на убождане. След процедурата можете да се върнете към своето ежедневие. Възстановяването е свързано по-скоро с ограничаването на някои дейности за период от няколко дни- избягване на интензивни тренировки, твърди храни, сауни, парни бани, силно слънце.

филъри teosyal варна

 

Преди процедурата ще бъдете консултирани от специалист дерматолог на SanaMedic, за да се определи видът мезоконци, които са най-подходящи спрямо лицето ви и желания резултат. Целта е да се осигури желаният ефект по най-щадящия за вашата кожа и здраве начин.

 

Какъв резултат да очакваме?

Голям плюс на терапията с мезоконци е че получавате по-голямата част от резултата на момента. Тъй като лифтингът е механичен, лицето веднага става по изпънато, овала се стяга, а тонусът на кожата се подобрява. Няколко месеца след процедурата започва и ускореното производство на колаген, което допълнително лифтира и подмладява кожата. През целия период на разграждането си ( между 180 и 240 дни), мезоконците стимулират фибробластите в синтеза на колагенови влакна, отговарящи за еластичността на кожата. Така действието от терапията продължава да се наблюдава дълго време, като може да трае до 2 години.

МЕЗОКОНЦИ ЦЕНА:

 

МЕЗО КОНЦИ – 300 лв. за една процедура
ЕLАНSЕ S (1 ГОДИНА) – 700 лв. за една процедура
ELАНSЕ M (2 ГОДИНИ) – 850 лв. за една процедура
ЕLАНSЕ L (3 ГОДИНИ) – 980 лв. за една процедура
ЕLАНSЕ E (4 ГОДИНИ) – 1200 лв. за една процедура
HAPPY LIFT (ДОЛНА ЧАСТ) – 1500 лв. за една процедура
HAPPY LIFT (ГОРНА ЧАСТ) – 1500 лв. за една процедура
ДАБЪЛ НИДЪЛ (15 СМ.) – 1200 лв. за една процедура
ДАБЪЛ НИДЪЛ (23 СМ.) – 1500 лв. за една процедура