ЗАПАЗЕТЕ ЧАС!

Спукани Капиляри

Лазерно премахване на спукани капиляри

 

nd:yag лазер варна

Лазерно премахване на спукани капиляри по краката и лицето е процедура, която в последните години се превърна в нещо като стандарт в лекуването на разширени кръвоносни съдове. Благодарение на непрестанно усъвършенстващите се лазерни технологии, това вече е лесна, безопасна и истински ефикасна процедура, с която може да забравите за червеникавата мрежа от капиляри по краката, лицето и друга част от тялото ви. За много от случаите в рамките на две процедури се постига успешно премахване на спукани капиляри, така че вашата кожа видимо подобрява вида си, а вие се чувствате значително по-добре. Близо 60% от хората на средна възраст имат разширени малки вени или мрежи от капиляри. Основни фактори за образуването им са промяна в хормоналния баланс ( бременност или прием на медикаменти), генетична обремененост, недостиг на витамин C, травми или дълго излагане на слънчева светлина.

За процедурата лазерно премахване на спукани капиляри

спукани капиляри варна

Основната цел за лазерните лъчи тук е хемоглобинът в кръвта, съдържащ се в червените кръвни телца. Излъчваното от лазера лъчение се поглъща от хемоглобина и се превръща в топлинна енергия, под чието въздействие образно казано капилярът се „заварява“ и съответно минаващата през него кръв се пренасочва обратно към други пътища. Кръвоносният съд се свива и тялото го резорбира за няколко седмици. Голямо предимство на процедурата за лазерно премахване на спукани капиляри по краката или лицето е че лазерът обработва само спуканите капиляри, мрежа от капиляри или дребни венозни мрежи без да засяга околната тъкан и да уврежда кожата по какъвто и да било начин. Използваният Nd:YAG лазер въздейства директно върху третираните спукани капиляри в дълбочина, без да засяга повърхностния слой кожа.

премахване на спукани капиляри по лицето

 

Основен плюс на лазерното премахване на спукани капиляри са минималните странични ефекти, бързината и ефикасността на терапията. Традиционните методи като електрокоагуация и склеротерапия също могат да имат добър ефект, но за сметка на по-голяма вероятност от свръхпигментации и алергични реакции. Например склеротерапията включва инжектиране на препарати в организма, което не я прави подходяща за всеки и намалява приложното й поле. Лазерното премахване на спукани капиляри от друга страна е приложимо при почти всеки човек.

Как протича терапията за премахване на спукани капиляри с лазер?

Процедурата за премахване на спукани капиляри не е болезнена и не изисква анестезия. По желание на пациенти с по-изострена чувствителност мястото може да се обезболи с крем. Усещането по време на терапията е за съвсем леко боцкане. Продължителността й зависи от броя на капилярите, като нормално отнема между 15 и 25 минути. Резултат от лазерната манипулация ще видите още след първата процедура, като за пълно премахване на спукани капиляри обикновено са нужни около 2 -3 процедури- това зависи от големината на третираните съдове. Ако е малка мрежа от капиляри, то те ще бъдат премахнати веднага.  Около месец е необходим на организма да заличи по-големите капиляри и те да изчезнат. След процедурата е възможно леко подуване и зачервяване в зоната, които отшумяват за 24 часа. 3 дни след това трябва да избягвате сауни и солариум, както и силно слънце за 2 седмици.

мрежа от капиляри
премахване на спукани капиляри по лицето

Важно след процедурата

Лазерното премахване на спукани капиляри заличава разширените кръвоносни съдчета, но не предотвратява появата на нови такива. Затова е важно да полагате грижи за тялото и кожата си и да не ви се налага да се подлагате на повторни терапии.  Използвайте често слънцезащитен крем и не лишавайте тялото си от  витамини. Лазерната терапия може да бе прилагана многократно без риск за здравето.

ОСНОВНИ ПРЕДИМСТВА ЗА ПАЦИЕНТИТЕ

  • безопасно и ефикасно лечение за вени с различни диаметри и дълбочина
  • няма нужда от инжекции

ПРЕМАХВАНЕ НА СПУКАНИ КАПИЛЯРИ ЦЕНИ

РАЗШИРЕНИ КАПИЛЯРИ ДО 25 СМ2 – 50 лв. за една процедура
РАЗШИРЕНИ КАПИЛЯРИ ОТ 25 СМ2 ДО 50 СМ2 – 75 лв. за една процедура
РАЗШИРЕНИ КАПИЛЯРИ ОТ 50 ДО 100 СМ2 – 100 лв. за една процедура

Медицински център ВарнаМЦ SanaMedic Варна