ЗАПАЗЕТЕ ЧАС!

ГЪБИЧКИ ПО НОКТИТЕ

Лазерно лечение на гъбички по ноктите

Лазерно-премахване-на-гъбички-под-ноктите

Сега след като сте стигнали до тук, вероятно сте си задали въпроса „Как се лекуват гъбички по ноктите ?“. Това е въпрос, който може да има множество решения според спецификите на конкретния случай. Ние искаме да ви представим едно от тези решения, което практиката показва, че се нарежда сред  най-приложимите, съвременни и най-силните „лекарства“ за отстраняването на гъбички по ноктите на краката и ръцете- става въпрос за лазерната терапия на този дерматологичен проблем.

Но преди да ви убедим защо този сравнително нов метод е за предпочитане пред досегашните и с какво ги превъзхожда е редно накратко да споменем кои са традиционните методи за лечение на гъбички и какви са недостатъците им.

Традиционните методи на лечение на гъбички по ноктите ?

Лечение на гъбички по ноктите варна

Двете най-силно застъпени към момента терапии са локалната и системната. Локалната терапия включва използването на специални разтвори, лакове и кремове за гъбичкикоито се нанасят по повърхността на нокътната плочка. Недостатъкът на метода се проявява при наличието на гъбички под ноктите или в голяма дълбочина, тъй като тези препарати не могат да проникнат толкова навътре и да достигнат инфекцията.  Когато този метод е неефективен се прибягва до системна терапия. Тя е свързана с вътрешен прием на антимикотични хапчета за гъбички.Тъй като става въпрос за прием на медикаменти, лечението не е приложимо за пациенти с определени състояния. Отделно от това, самите лекарства са много силни и натоварват черния дроб, а дългата им употреба може да бъде вредна за организма. Краен вариант също е премахване на увредения нокът по хирургичен път.

Какво е нашето решение ?

Сега след като сте запознати с недостатъците на досегашните форми на лечение е време да ви убедим защо лазерната терапия е наистина иновативно, безопасно и истински ефикасно решение за отстраняване на  гъбички по ноктите и защо смятаме, че това е бъдещето в лечението на това състояние.

Методът е безопасен и безболезнен?

Описаните локални и системни терапии са също ефикасни, но са съпътствани от множество  странични ефекти и потенциална вреда за черния дроб и сърдечносъдовата система. Лазерното лечение от своя страна е напълно безопасно, защото действа изцяло извън човешкото тяло и само върху зоната около нокътя. В същото време процедурата е безболезнена и действа в дълбочина. Едно от големите предимства пред медикаментозното лечение е, че гъбичките не могат да развият резистентност към лазера, благодарение на което ефективността му се запазва независимо от броя проведени процедури и повторения.

Как протича лазерното лечение на гъбички по ноктите ?

Уникалността на предлаганата в нашия център технология Clear Choice на изралските лазерни системи ALMA се заключва в последователното използването на два различни лазера (вместо 1 – както е обикновено), които унищожават гъбичните спори във всички дълбочини на нокътя. Първата фаза използва т.нар Q-switched лазер, който разбива външния твърд слой на гъбичната спора, правейки я „беззащитна“. Това открива пътя към втората фаза и т.нар Nd:YAG 1064 nm лазер, който поразява и унищожава бързо и ефикасно спорите и вегетативните форми на гъбички. Лазерният лъч преминава през твърдия слой на нокътя и достига основата на нокътната тъкан, където живеят гъбичните организми.

Резултат?

Клиничните проучвания и натрупаната при нас практика показват висока ефективност при лазерното лечение на гъбички под ноктите и особено на краката. Като в близо 90% от случаите резултът е налице след няколко кратки процедури, като нокътят остава здрав и не се деформира. Трайността на резултата зависи от причинителя на инфекцията и преди всичко от добрата хигиена, и спазването препоръките на дерматолога от страна на пациента след провеждане на процедурите.

лекуване на гъбички по ноктитекак-се-лекуват-гъбички

CLEAR CHOICE ОСНОВНИ ПРЕДИМСТВА:

 • бързо и видимо подобрение във вида на нокътната плочка
 • безопасна процедура без странични реакции
 • минимален дискомфорт
 • дългосрочни резултати
 • 95% успеваемост
 • кратки процедури между 10-25 минути
 • гъбичките не могат да развитят резистентност към лазерната терапия

Лазерното лечение на гъбички по краката и по ръцете няма нито един от страничните ефекти, като главоболие, диария, кожни обриви и в някои случаи дори увреда на черния дроб или сърдечносъдовата система и затова е все по-предпочитан метод за лечение.

ЦЕНИ:

1 НОКЪТ – 50 лв. за една процедура
2 НОКЪТЯ – 80 лв. за една процедура
10 НОКЪТЯ – 150 лв. за една процедура

Често Задавани Въпроси

По време на процедурата има ли болка?

Всяка процедура протича в 2 етапа, като единствено по време на първия е възможно пациентът да изпита лек дискомфорт – усещането е за леко боцкане. По време на втората фаза единственото усещане е за затопляне на третираната зона.

Какви резултати мога да очаквам и кога?

Лечението на гъбички изисква сериозна упоритост и последователност от страна на пациента. Обикновено първите видими резултати се наблюдават още след първия месец. Ключови фактори тук с оглед постигането на максимално бързи и трайни резултати са стриктното спазване на хигиена и на препоръките на дерматолога от страна на пациента. В протичен случай възможността за повторна поява се увеличава. Пълната ефикасност на процедурата се проследява след пълното зарастване на нокътя (след 8-9 месеца).

Колко процедури са необходими?

Обикновенно между 6 и 7 процедури са достатъчни за изчистване на нокътната плочка. В случаите когато повреждането на нокътя е дълбоко и сериозно е възможно да се стигне до около 10 процедури.

Какъв е интервалът между процедурите?

Първите няколко процедури се провеждат в интервал от 1 до 2 седмици. След настъпване на първите резултати интервалът може да бъде увеличен до 1 месец.

Безопасно ли е лазерното лечение на гъбички?

Лазерното лечение на гъбички по ноктите е напълно безопасно и няма нито един от страничните ефекти на медикаментозното лечение като главоболие, диария, кожни обриви и др. Това го прави подходящо за приложение сред широк кръг от хора и за дълги периоди от време.

Грижа след терапията на гъбички ?

За да бъдат резултатите добри и да се избегне повторно появяване на инфекции е много важно по време на лечението:

 • да измивате добре и подсушавате крайниците си
 • да не носите чужди обувки
 • да не ходите боси на обществени места
 • да не се лакирате
 • да избягвате сауни, парни бани, басейни

Колко продължава една процедура?

Обработването на палеца отнема около 5 минути, което означава, всички пръсти могат да бъдат обработени за по-малко от 30 минути. Още по-бързо протича процедурата на ръцете.

Предварителна подготовка?

Един ден преди процедурата е необходимо да бъде отстранен всякакъв лак от нокътната плочка.

Има ли период на възстановяване?

Период на възстановяване няма, ще можете да се върнете към ежедневието си след процедурата.

Медицински център ВарнаМЦ SanaMedic Варна