APPOINTMENT

ND:YAG Laser

ND:YAG Laser

ND:YAG лазер варна

Лазерите MAXXIMUS са нарицателно за напредъка на лазерните технологии. С тях могат да се извършват редица хирургически и козметични интервенции с голяма точност, намалявайки максимално дискомфорта по време на процедурата. Представяме ви едно от попълненията в гамата иновативни лазерни платформи и апарати, с които медицински център SanaMedic е оборудван – Maxximus Mini Q-Switch ND: YAG.

Как функционира ND: YAG лазерната технология ?

nd:yag лазер варна

На пазара съществуват множество видове лазери, с различни свойства, които са подходящи за лечение на разнообразни състояния на кожата. Голямото предимство на ND: YAG лазерите са тяхната голяма дължина на вълната, което им позволява да проникват в дълбочина на кожата, третирайки проблема от вътре, без да увреждат повърхностните слоеве на епидермиса. Оттам идва и характеристиката на този лазер като не-аблативен – т.е неразраняващ горния слой на кожата по-време на процедурата. Тези характеристики на апарата го правят много безопасен и щадящ към тялото, благодарение на което могат да се третират широк кръг от състояния при малък процент противопоказания за пациентите.

 

q-switched лазерна терапия варна

 

Накратко лазерната енергия прониква през горния слой на кожата(епидермиса) и навлиза под него (дермата), където въздейства върху кожния пигмент. От своя страна меланина абсорбира енергията и се разпада на съставни части, които се абсорбират от естествения метаболизъм. Лазерните импулси са кратки и много интензивни на енергия, въздействащи щадящо и безопасно върху кожата. Поради тази причина например премахването на пигментни петна от кожата е една от „силите“ на ND: YAG лазера.

Приложения на Q Switched Nd: YAG лазера

Технологията е подходяща и при лечение на акнеична кожа и при образуването на спукани капиляри. При третирането на проблемна кожа с акне, процедурата помага да се намалят възпаленията и раздразнението, ускорявайки възстановителните способности на кожата. Също така при наличието на малки спукани капиляри, третирането с ND:YAG лазер ги кара да се свият и изчезнат напълно. Процедурата не уврежда околните кръвоносни съдове, тъй като е фокусирана върху мястото на третиране.

Q-Switched лазер варна

 

Състояния, при които е подходящ  ND: YAG лазера:

  • Подобряване тонуса и цвета на кожата
  • Намаляване на бръчки и изчистване на фини линии
  • Лечение на фото-увредена кожа, пигментации и потъмнявания
  • Стягане и изпъване на кожата
  • Премахване на лунички
  • Свиване на разширени пори и капиляри
  • Заличаване на белези от акне
  • Лечение на онихомикоза

Медицински център ВарнаNd:YAG Лазер Варна