ЗАПАЗЕТЕ ЧАС!

ЗАЛИЧАВАНЕ НА БЕЛЕЗИ

Заличаване на белези с лазер

Заличаване на белези

Процедурата по заличаване на белези с лазер е съвременна технология, която позволява ефикасното и бързо премахване на белези или значителното им редуциране, когато са много вдлъбнати или изпъкнали. С този тип терапия успешно могат да бъдат третирани оперативни белези, белези от пъпки, белези от изгаряне и др. Благодарение на сериозното развитие в лазерните технологии през последните 15 години, всяко заличаване на белези може да стане по един много по-щадящ  и безболезнен за тялото начин. Терапията позволява премахване на белези по лицето и по много други  части на тялото.

За процедурата по лазерно заличаване на белези

Технологията има за цел да подмени увредената и деформирана тъкан на белега с нова и жизнена такава. Чрез използването на CO2 лазер се премахват най-повърхностните слоеве в зоната на белега, което води до неговото заравняване и много по-слаба видимост. Отделно от това лазерът въздейства в дълбочина, стимулирайки синтеза на колаген и еластин, които обновяват кожата и възвръщат еластичността й.

Заличаване на белези

Най-използваните лазери за заличаване на белези са т.нар- CO2 фраксел лазерите. Механизмът им е такъв, че вместо да облъчват цялата повърхност на третирана зона (както нормалните CO2 лазери), фракселните лазери проникват в кожата само на определени места, между които остава здрава и незасегната тъкан. Резултатът е че кожата се стресира много по-малко и заздравява няколко пъти по-бързо.

заличаване на белези с лазер           Заличаване на вдлъбнати белези Основното предимство при заличаване на белези с фракселен лазер пред традиционни алтернативи като дермабразио и дълбоки пилинги е че лазерът третира само мястото на белега и то конкретни зони от него, без да засяга околните тъкани. Възстановяването става по-бързо, което значи че кожата е уязвима за по-кратко и рискът от пигментации е сведен до минимум.

Процедурата е подходяща за заличаване на вдлъбнати белези и релефни такива, а също и на:

 

  • Оперативни белези
  • Белези от пъпки (акне)
  • Белези от изгаряне
  • Белези от варицела
  • Белези от рани

 

Как се извършва лазерно заличаване на белези?

Преди всяка процедура ще бъдете консултирани от специалист дерматолог, който ще прегледа белега и състоянието на вашата кожа, за да прецени, коя е най-ефикасната и щадяща за вашето тяло терапия. Преди самата процедура зоната на белега се почиства, като може да се обезболи локално по преценка на лекаря. Самото третиране продължава между 20 и 40 минути в зависимост от обработваната площ. По време на третирането се усеща леко боцкане и затопляне или нищо ако е приложена местна анестезия. След процедурата е нормално да има зачервяване и лек оток, които преминават за няколко дни. Много е важно да бъдат спазвани стриктните указания на дерматолога, за да се избегнат ненужни усложнения във възстановителния период.

Какъв резултат да очаквате?

След процедура по заличаване на белези с лазер са необходими около  2 месеца на кожата да подмени увредения колагенов слой с нов. Ефектът е видим още в първата седмица след процедурата, но продължава да се развива в хода на следващите няколко месеца, като отнема до половин година, за да се постигне пълен резултат. Също е важно да се знае, че единична процедура рядко дава убедителни резултати. Около 3-4 терапии, през един месец са препоръчителния подход, за да се постигне съществено или дори пълно заличаване на белезите.

Противопоказания?

Лазерното заличаване на белези е неподходящо при наличие на бактериални и вирусни инфекции по кожата. При бременни жени, кърмачки и хора с епилепсия. Като цяло терапията е една от най-широко приложимите, поради малкия брой странични ефекти и високите нива на търпимост, които показва.

ЗАЛИЧАВАНЕ НА БЕЛЕЗИ – ЦЕНИ 

(Крайните цени се определят след консултация със специалист дерматолог)
Цяло лице – 400 лв. за терапевтичен курс
Деколте – 220 лв. за терапевтичен курс
Единична процедура – 100 до 300 лв.


ПРЕМАХВАНЕ НА БЕЛЕЗИ ОТ АКНЕ – ЦЕНИ 

(Крайните цени се определят след консултация със специалист дерматолог)
Цяло лице – 400 лв. за терапевтичен курс
При закупуване на пакет от три процедури на стойност 1200 лв. четвъртата процедура е подарък
Цяло лице и шия – 500 лв. за терапевтичен курс

Заличаване на Белези Варна МЦ SanaMedic Варна

Можете да прочетете подробна информация за нашия Фраксел CO2 Лазер и различните състоянията, които могат да бъдат лекувани с него.